на живо

Попангелов пред bTV: Пожелавам на Алберт да бие моите рекорди

Той намери своя момент и ме върна назад във времето, сподели легендарният скиор

Попангелов пред bTV: Пожелавам на Алберт да бие моите рекорди

Петър Попангелов вижда в Алберт Попов своя наследник и се надява той да подобри рекордите му. Това заяви легендарният скиор в интервю пред bTV.

Късно снощи Попов постигна исторически успех за Световната купа, завършвайки трети в Палисейдс Тахо (САЩ). Българин не бе стъпвал на подиум в толкова престижно състезание от 1984 г. насам, когато това направи именно Попангелов.

"Надявам се той да бъде моят наследник. Става на 26 години скоро. Има хора, които се развиват по-късно.", коментира Попангелов.

"Във втория манш, както караше Алберт, бях сигурен, че ще бъде много, много напред. Той просто преодоля тази бариера, която имаше заради неудобната писта. Успя да направи страхотно спускане. Пожелавам му да гони още тази цифра, но конкуренцията е голяма. "

"Върнах се назад във времето. 39 години минаха, почти 40 години! И аз се шегувах с едни приятели - добре, че не са 140! Алберт намери своя момент и сега ще мине доста номера напред."

"Аз съм 11 пъти в Топ 3 и 27 в първите 10. Но общо 38 пъти съм в първите 10. Никой не може да каже докъде може да стигне Алберт, но така, както напредва с техниката, му пожелавам да бие моите рекорди. Аз имам две четвърти като генерални места в слалома - най-големият ми успех."

"Алберто Томба ми е звънял в 12 ч. вечерта да ме поздрави заради Алберт и в рамките на шегата вика: "С твоя приятел много си приличате в имената - Попов и Попангелов."

"Много се радвам, че преди влизаше в десетката, а сега съчета добре трасето с настройката на старта и минималната разлика с първия. Видяхте резултата.", каза великият скиор.