на живо

Преврат в щангите - регистрираха нова федерация, искат лиценза

Столът на Неделчо Колев се клати повече от всякога

Преврат във вдигането на тежести! 17 лицензирани клуба са регистрирали нова федерация, а още 5 са изявили готовност да се включат. Сдружението вече е вписано в Търговския регистър и вероятно ще кандидатства за лиценза. Така "Нова българска федерация" може свали от власт действащия ръководител на централата - Неделчо Колев.

Президент на формированието е доц. д-р Кирил Панайотов. Русенецът оглавява местния тежкоатлетически клуб и финансира последния лагер на националния отбор, тъй като федерацията нямаше възможност да го организира и заплати.

В управителният съвет на "Нова българска федерация" са олимпийският шампион Асен Златев, наставникът на националния ни отбор Иван Иванов - също златен олимпийски медалист, европейският и световен шампион Антон Коджабашев и известният треньор Живко Архонтев.

Сагата започна преди повече от година, когато Неделчо Колев остана на поста с процедурни хватки, въпреки че загуби битката за вота с Ариф Маджид. Самият Колев също стана президент на федерацията, след като създаде нова и взе лиценза на ръководената от Коджабашев.

На този етап Колев има подкрепата вече само на 10 клуба. Сред тях са тези на Карлос Насар и Божидар Андреев.

Колев смени и ръководството на националния отбор, слагайки начело Кристиана Колева и Пламен Аспарухов. Впоследствие обаче неговият управителен съвет върна треньора Иван Иванов и кашата, пречеща на един от най-успешните български спортове, стана пълна.