на живо

Принц Албер лично преговаря за Гран При на Монте Карло

Договорът на Княжеството с Ф1 изтича в края на 2022 г.

Шампионът във Формула 1 от 2016 г. Нико Розберг разкри, че принцът на Монако - Албер II, е пряко замесен в преговорите за удължаване на договора за състезанието в Княжеството.

Настоящият контракт на уличното състезание с Формула 1 изтича в края на 2022 г. и страните все още не са успели да постигнат споразумение.

Снимка: Getty Images

„Принц Албер лично се намеси, защото представителите на Автомобилния клуб в Монако продължават да играят твърдо и са неотстъпчиви. В този случай явно е бил необходим посредник, който да помогне на двете страни - от една страна са шефовете на Ф1, а от другата - ръководството на месния клуб. Принцът участва активно в преговорите, защото Гран При на Монако трябва да остане в календара. Тук е историята на спорта, както и най-зрелищният, бляскав етап от сезона. Но е ясно, че организаторите ще трябва да се адаптират. Например, на пистата често може да видите рекламни банери на компании, които са директни конкуренти на спонсорите на Формула 1. Така че да, ситуацията е трудна и трябва да се търси изход“, казва Розберг.