на живо

Проповядва любов, но ще ви разбие на падел (ВИДЕО)

Запознайте се с отец Андрес, победил рака два пъти

Проповядва любов, но ще ви разбие на падел (ВИДЕО)

Отец Андрес е на 80 години. Побеждавал е рака два пъти, което отдава на активния си начин на живот. Спортува редовно и пробягва по 8-10 километра на ден. Голямата му страст обаче е паделът - нещо средно между тенис и бадминтон, в което старчето разбива два пъти по-млади от него.

- Отче, много зло имаше в този удар!
- Не толкова, че да съм се провалил.
- Тук явно няма състрадание...

Снимка: marca.com

Свещеникът от енорхията на Хесус Обреро в Малага е и капелан в затвора Алхаурин де ла Торе. Роден е на 26 януари 1944 г. Партньорът му на двойки в падела - Фран Рамос, е младеж със своите 46 години. Най-често играят срещу колегите си Естер Гуера (49) и Хосе Мария Коредера (34).

"Бог е по-важен от всичко", казва отец Андрес, показвайки сребърен кръст, който носи на врата си. Подарен му е от затворник.

Когато влиза в параклиса, свещеникът коленичи до разпнатия Христос.

"Нека благодарим на Бог за живота", продължава той. Казва го не само заради работата си. Жив е, а можеше отдавна да не е сред нас. Отец Андрес е чудо.

Снимка: marca.com

Андрес Гонсалес Гарсия е известен в родната Малага като "Свещеника на падела". Първата му битка е с рака на простатата преди 15 години. 5 по-късно коварната болест се завръща, но е открита в ранен стадий. Отстраняват тумора и отец Андрес се възстановява напълно.

Най-странното е, че той отказва да приема лекарства. Разчита на Бог и силната си вяра в него.

"Спортът винаги е бил най-доброто ми хапче", заявява отец Андрес.

Снимка: marca.com

"На корта той е атракция. Атакува, играе агресивно, прави трудни волета, тича непрекъснато, при това със завидна пъргавина. Машина е. Толкова е добър, че никой не може да повярва, че е на 80. Най-странното е, че е самоук в падела. Шегуваме се, че го направлява Бог, а той се смее. Почти винаги печели", споделя един от другарите му - Хосе Мануел Переа.

Отец Андрес обяснява защо в някои случаи е споменавал падела по време на литургия: "Ако четете Евангелието, ще откриете, че Исус е говорил за всичко, което хората разбират. Ако Исус проповядваше днес, той също щеше да говори за футбол, тенис и бадминтон, защото хората го разбират. Всички го разбират. Така че, ако проповядвам, трябва да проповядвам на езика, който хората разбират, затова понякога говоря за падела."

Снимка: marca.com