на живо

Радостин Василев: Имаме не само данни за корупция, а и факти

"Става въпрос за стотици хиляди левове - грандиозна нередност от времето на Красен Кралев", заяви спортният министър

Спортният министър Радостин Василев разкри, че вече има не само данни за корупционни действия в Министерството на спорта, а разполага и с факти. В предаването "Защо, господин министър?" по bTV той призова своя предшественик на поста - Красен Кралев, да свали депутатския си имунитет.

"Десетки хора заслужават да бъдат в затвора и са управлявали големи ведомства в България. Красен Кралев - това е първият човек, срещу когото трябва да започнат проверки. Красен Кралев да свали имунитета си!", заяви Василев.

"Не само има данни за корупционни действия, а имаме и факти. Незаконни тенис кортове, полузаконна картинг писта. По наша предварителна оценка става въпрос за стотици хиляди левове. Грандиозна нередност, извършена по времето на Кралев"

"15 млн. лв липсват от спортните салони - парите са похарчени, няма ги при нас. Това е отявлен пример за корупция. Милиони левове само за спортните салони. Няма един пирон забит в тези салони. Това е една престъпна група - аз знам кой, вие знаете кой, но ще оставя на органите да го докажат."