на живо

Ръгбистът, който направи принцеса Даяна своя любовница

"Тя не избра точното семейство за разваляне", заяви тогавашната съпруга на Уил Карлинг

Даяна винаги ще остане любимата принцеса на Великобритания. Дори години след смъртта ѝ обществото продължава да се вълнува от нейния живот и от мъжете, с които я свързват. 

За Даяна се знае, че бракът ѝ с настоящия крал Чарлс е бил нещастен. Двамата се женят през 1981 г. и официално се развеждат през 1996 г. Именно в последните години на този обречен брак се появява мълвата, че красивата принцеса има връзка с... женен ръгбист.

По това време Уил Карлинг е капитан на националния тим на Англия. Принцеса Даяна, изпълнявайки все още задълженията си като част от кралското семейство, се отбива на тренировка. Срещата с ръгбистите завършва с обещание от капитана за индивидуална тренировка.

Това е достатъчно на таблоидите, които веднага излизат на първа страница със заглавия за нова любовна двойка.

"Хич не беше приятно. За част от този скандал и аз бях виновен, няма какво да се оплаквам. Трябва само да си извадя поуки. Връзките, в които сбърках... Те се интересуваха само от това. Само с това ме свързваха и даже прекалиха. Но историята си я биваше", разказва Карлинг.

Първоначално и той, и Даяна отричат да имат връзка. Но слуховете се засилват, след като съпругата на ръгбиста Джулия подава молба за развод, а и от нейните изказвания.

"На Даяна ѝ се е случвало и преди, а всички вие се надявахте, че няма да се повтори. Този път обаче избра грешното семейство. Тези неща ще ни направят по-силни", казва тогава тя, но в крайна сметка раздялата е факт.

В този момент Карлинг е в края на кариерата си. След като приключва с ръгбито и с брака си, той основава компания, занимаваща се с хотелиерство.