на живо

Раниха звезда от НФЛ при стрелба в нощен клуб (ВИДЕО)

16-годишен открил огън по тълпата след масов бой

Звезда от НФЛ е сред ранените при масова стрелба в нощен клуб във Флорида. Уайдрисийвърът Танк Дел пострадал, след като тийнейджър открил огън по тълпата.

Стрелбата в "Кабана Лайв" в Санфорд, Флорида - на 30 минути северно от Орландо, била предшествана от масов бой.

Дел и още деветима са откарани в болница, като, за щастие, никой от тях не е със сериозни наранявания.

"Бяхме уведомени, че Танк Дел е прострелян в Санфорд късно снощи. Той вече е изписан от болницата и се намира в добро състояние на духа. Поддържаме връзка с него и семейството му. Молим да уважите личното им пространство в този момент. Мислите ни са с всички пострадали.", написаха от клуба на Дел - Хюстън Тексанс.

Стрелецът от Санфорд е 16-годишният Кристофър Буйе. Той извадил черносребрист 9-милиметров пистолет след сбиване. Бил е неутрализиран бързо от охраната на заведението.

Танк Дел направи силен новобрански сезон, но прекара дълго време извън терените заради счупена фибула. Възстановяването му вървеше по план и той се включи на пълни обороти в кондиционната предсезонна подготовка на Тексанс.

"Този инцидент ще го върне назад, но като цяло не можем да бъдем недоволни от развитието му. Силен е психически, което е важно за играч, каращ втори сезон във НФЛ. Вече не действа прибързано, по-спокоен е и започва да реализира потенциала си.", коментира пред NBC Pro Bowl куотърбекът Си Джей Страуд.