на живо

Разбили лицето на Тайсън Фюри заради глупава шега (ВИДЕО)

Циганския крал забил чатала си в задните части на хърватин

Разбили лицето на Тайсън Фюри заради глупава шега (ВИДЕО)

Нелепа шега на Тайсън Фюри му е коствала зверската аркада, която му попречи да излезе срещу Олександър Усик в обединителен мач за световната титла в тежка категория по бокс. Циганския крал получи удар с лакът по време на спаринг срещу хърватина Агрон Смакич.

Инцидентът се случи на лагер в Саудитска Арабия. А сега става ясно, че Смакич е бил провокиран от самия Фюри. 35-годишният британец забил игриво чатала си в задните части на своя спаринг партньор.

А бившият ММА боец, който в миналото е работил още с Антъни Джошуа, се почувствал унизен и ударил шампиона на WBC по-силно от необходимото. Размяната на удари приключила със случайно попадение с лакът и 14 шева над дясното око на Фюри.

Смакич беше засипан с обиди заради факта, че неволно провали първия сблъсък за абсолютен шампион в тежка категория от 1999 г. Двубоят беше преместен от 17 февруари за 18 май. Хърватинът и Тайсън обаче се разделиха с добри чувства, а Агрон вече е част от щаба на Джоузеф Паркър за битката му с Жилей Джанг на 8 март.

"Да, той опря чатала си в задника ми. Но беше на шега и не го приех сериозно. Не се ядосах, защото Тайсън се смееше. Забавен човек, истински комик. Разбира се, постъпката му ме накара да му покажа какво умея. Но му нанесох чист удар, лакътят не беше нарочен. Опитвах да му дам добри рундове и за му покажа, че заслужавам уважение", обясни Смакич.

Въпреки травмата, Фюри поздравил своя партньор. "Каза ми - страхотен спаринг, случват се инциденти. Подобни луди неща се случват в бокса".