на живо

Раздор в леката атлетика заради новия президент (ВИДЕО)

Основна фигура се оттегли от УС, призова за промяна

Раздор в леката атлетика заради новия президент (ВИДЕО)
 

Напрежение в управлението на родната лека атлетика! Федерацията има нов президент – Иван Колев, но един от основните рекламодатели Асен Христов се оттегля от Управителния съвет заради несъгласие с новото ръководство.

Последният е сред най-влиятелните бизнесмени в България. Близо две десетилетия е в ръководството на леката атлетиката. Сега обаче оттегля помощта си.

"Назначаваме за президент човек, който самият той не знам да е бил атлет. Неразпознаваем е, не му знаем стратегията и вижданията.", заяви Христов пред bTV.

Иван Колев наследи на поста Добромир Карамаринов, който ще се концентрира върху работата си начело на европейската федерация. Колев - бивш депутат, изцяло ще продължи действията на Карамаринов.

"Към този момент не възнамерявам да се правят промени. Пълна приемственост. Има страхотен екип федерацията. Както се казва - може и без президент.", коментира Колев.

От своя страна Христов е категоричен, че този спорт в България трябва да тръгне по нов път: "Бюджетът на федерацията е 3 млн. лв. А какви са ни резултатите? Тази оставка е начинът да провокирам хората в атлетиката да се размърдат и да излязат от тази вегетация."

"Нямам представа какви са му претенциите. Може би, ако седнем да проведем разговор, можем да си изясним позициите.", каза Колев пред bTV.

Христов най-вероятно ще настоява за ново общо събрание и нов избор на Управителен съвет.