на живо

Рони О'Съливан и Джими Уайт откриха снукър академия в София

Съоръжението е единствено по рода си на Балканите

Легендите Рони О'Съливан и Джими Уайт откриха снукър академия в София. Новото съоръжение, намиращо се във ВИП ложата на сектор "В" на ст. "Васил Левски", е единствено по рода си на Балканите.

О'Съливан и Уайт заедно прерязаха лентата на залата. Една от основните атракции в нея е сукното, на което Ракетата изигра двубоя с Джъд Тръмп по-рано тази година, който му донесе седмата световна титла, изравнявайки го със Стивън Хендри.

Снимка: Lap.bg

Вчера О'Съливан и Уайт изиграха първия от двата демонстративни мача пред българска публика в спортна зала "Левски". Двубоят завърши с победа от 5:4 фрейма за Ракетата. Близо 1500 души изпълниха залата, за да се насладят на майсторството на британеца.

За звездата на снукъра това е шестото посещение в България. Последното беше през 2017 г., когато той и Стивън Хендри наелектризираха публиката в Пловдив с феноменално шоу.

Лидерът в световната ранглиста сподели, че много харесва българската култура и обожава местната храна: "Всеки път, когато идвам тук, се радвам на престоя си. Харесват ми хората, харесва ми културата. Да, храната тук е винаги прекрасна! И разбира се феновете! Като спортисти за нас е удоволствие да играем пред подобни пълни трибуни."

Снимка: Lap.bg

Тази вечер в Пловдив, в зала "Сила", О‘Съливан и Уайт ще поднесат още едно незабравимо изживяване на феновете в града под тепетата с втори демонстративен двубой.

Следващото голямо участие на Ракетата ще бъде през януари 2023 г., когато в Лондон ще се проведе турнирът "Мастърс", който О‘Съливан е печелил рекордните седем пъти.