на живо

Сабльорките пред bTV: Искахме не просто да победим, а да доминираме (ВИДЕО)

Имам чувството, че спечелиха инфарктно, за да ме нервират, шегува се треньорът на европейските шампионки

Сабльорките пред bTV: Искахме не просто да победим, а да доминираме (ВИДЕО)
 

Не просто победа, а доминация. Тази цел са си поставили националките ни, които станаха европейски шампионки на сабя при до 23-годишните на първенството в Анталия (Турция).

"Инфарктен успех. Имам чувството, че нарочно го направиха - за да ме нервират. В крайна сметка резултатът е важен. Да спечелиш европейско първенство отборно е много по-добре, отколкото индивидуално, тъй като и четирите момичета трябваше да са на ниво. На последната среща - във финала, показаха характер и успяха да се съберат. Да победят Турция на тяхна земя беше много трудно, защото те имаха подкрепата и на публиката. Радвам се, че нашите момичета издържаха психически в цялата тази атмосфера.", коментира пред bTV треньорът Ивайло Воденов.

"Мисля, че оттук нататък, след Олимпиадата, се концентрираме и вече знам, че освен медал няма нищо друго да е успех. Ще трябва много труд, ще е трудно, но това е - такъв път сме си избрали."

"Заради олимпийските игри в Париж се чувствах длъжна да покажа какво мога и дойдох тук, за да станем европейски шампионки. Миналата година спечелих индивидуалното, сега исках да взема медал в отборното. Тази година всичко беше за отбора. Ние сме един страшен колектив и наистина чувствахме, че трябва да го направим заедно... Искахме не просто да победим, а да доминираме и смятам, че успяхме. Ние бяхме фаворитите за мен.", заяви Йоана Илиева.

"Вече 4 момичета имат медал, не съм само аз. Емоцията е различна и съм доста по-щастлива.", коментира Емма Нейкова, която е действаща европейска шампионка за девойки.

"Със сигурност беше по-различно. Бяхме на българска земя, когато спечелихме златото от световното. Беше уникално.", сподели Калина Атанасова - световна шампионка отборно от първенството в Пловдив през миналата година, тогава заедно с Емма Нейкова, Белослава Иванова и Ана Михайлова.