на живо

Саботаж в щангите преди избора на нов треньор (ОБНОВЕНА + ВИДЕО)

Контролно определя днес състава за европейското в Ереван

Неизвестни лица опитаха да направят саботаж в залата по вдигане на тежести в столичния квартал "Дианабад".

Злосторниците блокираха входа на залата, която е собственост на Национална спортна база.

В нощта на четвъртък срещу петък ключалката на входната врата е била затапена. В нея е поставено моментно лепило, след което е счупен ключ, за да бъде бъде блокиран достъпът.

Наложи се извиканият ключар буквално да счупи бравата, за да може вратата да бъде отворена. Всичко това забави работата на националните ни състезатели.

По-рано днес в "Дианабад" беше проведено контролно на част от националите, за да бъде определен съставът на България за Европейското първенство за мъже и жени в Ереван (15-23 април).

"Дори не мога да определя какви са целите на тези хора", коментира президентът на Българска федерация по вдигане тежести Ариф Маджид. Наскоро той замени Неделчо Колев.

Вкарано моментното лепило и след това е вкарана металната пластина или част от ключ. След като новия президент встъпи в длъжност, се смениха всички ключалки и кодове. Това е насочено с цел да бъде блокирана работата на федерацията”, поясни пред bTV служителят на федерацията Марин Милашки.

Утре в Русе ще се проведе първия Управителен съвет на федерацията, на който предстои да бъде одобрен треньорският състав на националните ни отбори.