на живо

Сълзите на Цеца: Синът ѝ взе медал, но го отрязаха за пенсия (ВИДЕО)

Велко Ражнатович е трети на европейско първенство

Сълзите на Цеца: Синът ѝ взе медал, но го отрязаха за пенсия (ВИДЕО)

С любопитен казус се занимават в Сърбия след европейското първенство по бокс. Ще получава ли доживотна държавна пенсия бронзовият медалист в категория до 86 кг Велко Ражнатович?

Той е син на популярната и у нас певица Цеца и на покойния предводител на паравоенната сръбска доброволна организация, действаща на територията на Босна и Херцеговина и Хърватия по време на войната от началото на 90-те години, народен представител и собственик на футболен клуб Желко Ражнатович - Аркан. 

Велко се занимава с бокс от няколко години, като се подвизава и на професионално (16 победи, 0 загуби) и на аматьорско ниво. На първенството в Белград той завоюва бронз, като това беше широко отразено в западната ни съседка. 

"Велко Ражнатович за този медал ще получи доживотна национална пенсия", пише потребител на социалните мрежи. 

"Няма да получи, не се стресирайте", отговори му самата Цеца, която е със статут на институция в Сърбия. 

Истината е, че в Сърбия право на държавна пенсия има всеки, който спечели медал на европейско първенство. Уловката е, че трябва да е в олимпийски спорт и в олимпийска категория. Тази на Ражнатович не е.

Въпреки това победата на Велко беше в светлините на прожекторите най-вече заради присъствието на популярната му майка около ринга. Тя го посрещна със сълзи на очи след мача. 

"Все още плача при такива победи. Знам колко много значи това за него. Победи за своята държава. Той си мечтаеше за това. Няма по-голяма чест от това да представяш страната си! Аз винаги се притеснявам, въпреки че свикнах, че се боксира. Сбъдна и една моя мечта.", обясни фолк дивата. 

Велко Ражнатович все пак получи парична награда за своя успех. Той ще дари премията си от 5000 долара на дете в нужда.