на живо

"Само ако бях..." (ВИДЕО)

Карлос Насар пред bTV - за грешките, покаянието и дългия път към шампионското завръщане

"Само ако бях..." (ВИДЕО)

За грешките, покаянието, световния рекорд и тежките дни в болничната стая със срязан ахилес. Пред bTV говори суперталантът на българските щанги - Карлос Насар.

След дългия път на възстановяването от кошмарната травма, той отново е фаворит за европейската титла. И Насар може да я спечели пред родна публика на първенството в София от 12 до 20 февруари, което ще бъде излъчено пряко в ефира на RING и онлайн на btvsport.bg.

"Само ако бях пропуснал да допусна една от грешките ми. Дали щях да поема в посока, различна от пътя ми?". Така започва хитът на Тото и Marianoff.

"Определено се припознавам в героя от песента. За жалост, през целия си живот мъдростта, която съм я събрал, съм я събрал по трудния начин, като съм минавал през всички лоши неща, които може да ми се случат. И съм си взимал уроци от тях.", споделя Карлос.

В края на юли 2022 г. Насар отказа да спре на полицейски патрул и беше арестуван след автомобилна гонка. Впоследствие кръвната проба на щангиста показа наличие на амфетамини и метамфетамини. За капак той беше без шофьорска книжка.

"Нямаше да се кача зад волана, ако днес ми се бе случила същата ситуация. Сигурен съм, 100%! Хейтърството си го заслужих. Аз още тогава знаех, че го заслужавам. Нямаше на кого да се сърдя, но исках и да се поправя.", казва 19-годишният щангист.

Насар се върна и към тежката контузия и дългия път до мечтаното пълно възстановяване, отнело му 7 мъчителни месеца.

В болничната стая, след кошмарната травма, за Карлос най-трудно е да съобщи на своята майка за състоянието си и да наблюдава как подобряват световния му рекорд.

"Аз ѝ звъннах ден, след като е случаят. Бях легнал за операция и само бях легнал, за да ми донесат дрехи. Въпреки, че ѝ го казвам спокойно, тя отново с реакции, пред плач. Опитвах да я успокоя, тъй като аз не съм само силата на народа, аз съм силата и на моето семейство.", разказва шампионът.

А в трудните моменти човек разбира кой държи на него: "Звъннаха ми трима-четирима, които ценя и до ден-днешен".

"Бях на 5 дена от операцията, когато ми подобриха рекорда. 24 часа стоя в една стая. Като знам, че мога да го подобря, а в същия момент не мога да ходя. Гадно се гледа. Отвратително. Ако покажеш характер и сила, могат да те мотивират, вместо да те съсипят и да изпадаш в моменти на самосъжаление"

"Не мога да взимам тези пари тук, които другите държави ми предлагат. Пак аз съм щастлив от факта, че хората ме обичат и съм пример за мнозина. Нито пари ме вълнуват, нито нищо друго освен обичта на народа, който представлявам, и страната, която наричам моя родина", коментира Насар отхвърляйки спекулациите, че ще представя друга държава след олимпийските игри в Париж това лято.

Погледът на Карлос вече е към европейското първенство, което започва в понеделник и ще бъде излъчено пряко по RING. Битката за медалите в кат. 89 кг е насрочена за 17 ч. на 17 февруари (събота).

"България е учила всички тези страни, които ще видим на това първенство. Няма да им позволим въобще да вземат лесно златен медал. Химнът трябва да се чуе в моята категория!", закани се суперталантът на родните щанги.