на живо

Саръбоюков пред bTV: Надявам се на още по-призови места (ВИДЕО)

19-годишният национал - шести в Европа в скока на дължина

Саръбоюков пред bTV: Надявам се на още по-призови места (ВИДЕО)
 

С радост от постигнатото, но и с амбиция за повече. Така прие шестото си място в скока на дължина на европейското първенство в Рим атлет №1 на България - Божидар Саръбоюков.

"Радвам се, че съм в Топ 6 в Европа. Състезанието протече добре. Беше наистина много силно. Това ми дава още големи точки за класирането за Олимпиада. Надявам се на следващите състезания да показвам още по-призови места.", коментира пред bTV 19-годишният национал.

В италианската столица той записа постижение от 8,08 м в петия си опит, което бе и най-доброто му за деня. След първите три скока беше осми със 7,93 м, постигнати във втория опит.

Саръбоюков направи и още един успешен опит. Той бе в четвъртото му излизане на пистата и бе с дължина от 7,67 м. В останалите си три скока талантът от Харманли направи фалове.

Шампион очаквано стана гъркът Милтиадис Тентоглу. Възпитаникът на българския специалист Георги Помашки стигна до златото с постижение от 8,65 м - негов личен рекорд, както и върхово постижение на европейските първенства.

За 26-годишния Тентоглу това е трета поредна европейска титла на открито, като към нея той има и олимпийско и световно злато, две световни и три европейски титли в зала.