на живо

Секс свободен: 300 000 кондома и легла от картон

Олимпийското село в Париж струва 2 милиарда евро

Забраната за интимна близост, която тегнеше над спортистите на игрите в Токио, ще бъде вдигната за форума в Париж това лято. Организаторите вече са заредили 300 000 безплатни презерватива в олимпийското село. Френската столица, известна като Града на любовта, ще посрещне 9000 атлети от 26 юли до 11 август.

Преди три години в Токио пандемията от коронавирус доведе до забрана за секс като част от разпоредбите за социална дистанция, наложени от Международния олимпийски комитет (МОК). Sky News разкрива, че ограниченията отпадат за Париж 2024. А презервативите са доставени за насърчаване на безопасния секс. Всеки от спортистите ще има на разположение по два на ден.

Любопитното обаче е, че в същото време леглата ще бъдат изработени от... картон. Производителите обаче твърдят, че могат да издържат до 250 кг , тоест повече от един човек.

Олимпийското село, което се простира на площ колкото 70 футболни игрища и струва 2 милиарда евро, ще предлага огромна зона за хранене с дължина 350 метра.

За последно спортистите имаха право да правят секс на Лондон 2012. "Това беше партито на всички партита. Събрахме се атлети от цял свят и имахме McDonalds, китайски ресторанти, кафенета и всичко, което поискаш - напълно безплатно. Разминавахме се с Коби Брайънт и други легенди", спомня си английският футболист Майка Ричардс.

"Бяхме разпределени в нещо като кампуси. Имаше и една огромна стая, пълна с презервативи. Очевидно искаха да насърчат безопасния секс и успяха да ме запалят за идеята. Един от най-добрите моменти в моя живот, беше невероятно."

Париж ще приеме летни игри за трети път в историята през 1900 и 1924 г.