на живо

Селекционерът на ръгбистите: Не сме търсили отмъщение (ВИДЕО)

Винаги е удоволствие, когато виждам хора по трибуните, допълни Ромен Балмис

 

Българският национален отбор по ръгби увеличи шансовете си за изкачване в плейофите на горното ниво - "Трофи" (второ ниво под Шестте нации). Българите не оставиха шансове на Словения след 39:19 в мач на Националния стадион „Васил Левски“.  

Снимка: Lap.bg

Това бе трети пореден успех за родните национали в конференция „Юг“, както и общо 14-та последователна победа.

Селекционерът Ромен Балмис поясни, че наполовина доволен от триумфа и допълни, че националите не са търсили отмъщение от словенците за загубата от 2018 година с 13:25 в София. 

Относно бонус точката, съм доволен. Това беше целта още от самото начало. Това, което видях на терена, не беше най-доброто. Направихме много грешки от гледна точка на дисциплината. Това е много важно в ръгбито, доволен съм на половина.

Снимка: Lap.bg

Винаги е удоволствие, когато виждам хора по трибуните. Трябва да продължим да растем. Нуждаем се да вземем една точка от Кипър, за да спечелим групата. Ако имаме подобни амбиции, трябва да се подготвим. Словения игра добре, но всеки мач е различен. Словенците ни победиха преди пет години в София, планът не бе свързан с това да търсим отмъщение. Срещу Кипър ще бъде съвсем различно, предпочитам да сме спокойни“, сподели Балмис.

Мнението си за разгромния успех даде и капитанът Петър Николов.

Ние първо се радваме за победата, но също така сме доста критични към себе си. Не показахме нашата перфектна игра, която трябваше да покажем. Имахме доста малки грешки, които ни костваха много есета, които ни направиха.“

Снимка: Lap.bg

Излизаме като фаворити единствено в класирането до момента, но според мен всичко ще се реши на терена срещу Кипър. Играли сме на Ръгби 7 срещу тях. На ръгби 15 имат силови играчи. Ние обаче лесно не се предаваме. Мъжкият национален отбор се доближи до една дивизия, в която ние никога не сме били. Възможност за изкачване една дивизия нагоре и да надградим над това, което виждате. Според мен това е една много добра популяризация на спорта в България“, завърши Николов.