на живо

Шампионът, който продава медала, за да спаси брат си: Сега аз съм до него!

Тогава ме подкрепяше най-силно, ще спечелим битката заедно, вярва Йордан Колев

Шампионът, който продава медала, за да спаси брат си: Сега аз съм до него!

Европейският вицешампион по таекуондо Йордан Колев продава медала си на търг, за да спаси живота на своя брат Николай, страдащ от онкологично заболяване.

Можете да помогнете на момчето в най-голямата му битка с дарение на: Revolut: @nikolaykolev95 Сметка: BG76UNCR70001523990049

"Преди две седмици беше диагностициран с рак на раменната става, с разсейки в белия дроб. Вече е в Германия, за да започне своето лечение.", сподели шампионът в студиото на "Тази сутрин".

"Когато разбра, даже работеше тежък физически труд. Беше в чужбина, за да помага на майка ми и на семейството със сметките, да подкрепя от там. Намери един нов път, нещо много интересно за него. Заедно с наши приятели бяха там. Имаше болки в рамото, но никой не е очаквал да е от подобна диагноза..."

"Направиха му биопсия и следва в понеделник да се изготви план, по който да започнат лечение и да се пребори с тази болест. За съжаление, България не може да предостави апаратурата и нужните технологии, за да се пребори той успешно с рака."

"Необходимите средства са над 250 хил. лв. Придружавани са с разходи за спане, за хранене, все пак в Германия е в евро. Хората са много солидарни, усещаме подкрепата им."

"Брат ми беше до мен, когато станах европейски вицешампион по таекуондо. Това беше голяма мечта за мен. Тогава той викаше толкова силно. Сега аз съм до него и ще бъда до него. Ще отида при него и ще сме заедно. Той в момента даже гледа, сигурен съм. Ще се преборим и с това препятствие!"

"Уникален човек е. Той самият вдъхновява мен, вместо аз него. Много е силен и ще се справи. Тепърва започва всичко, ще е дълга битка. Ще излезем победители!"

На молбата за помощ откликват много от спортните звезди на България, сред които Ивет Горанова, Армен Назарян, Стойка Кръстева, Иво Ангелов, "Златните момичета" по художествена гимнастика, Димитър Бербатов, Валентина Иванова и други. Те подаряват за търг свои артикули с автографи.

Подкрепата за Ники в социалните мрежи също е огромна. Хората продават книги, козунаци, всеки каквото има - изработва, дарява.

"Обичаме ви и ви благодарим! Показахме колко единни можем да сме и вярвам, че с тази енергия няма как да не се преборим. Има и една изумителна история. Дете от Перник отива в магазина на братовчед ми и пита "Вярно ли е това за Ники, че е болен?". 12-годишно дете, което няма как да има финансови възможности. На следващия ден носи ховърборда си и казва "Искам да го продадеш", разказа шампионът.

Повече за дарителската кампания "Живот за Ники" можете да намерите ТУК.