на живо

Шампионът Русев: Заплати пак няма, президентът не ме поздрави

Чакаме пари вече два месеца, само празни обещания, обясни щангистът

Шампионът Русев: Заплати пак няма, президентът не ме поздрави

Дори в разгара на чудесното представяне на родните щангисти на европейското първенство в София, скандалите и безпаричието продължават. Шампионът в категория до 55 кг Ангел Русев разкри пред bTV, че след успеха не е бил поздравен от президента на федерацията Ариф Маджид.

"За съжаление преди първенството отново имахме разделение, трудности, безпаричие. Получихме обещание от президента, но той дори не дойде да ме поздрави. А аз нищо не съм му казал или направил, това е напълно неочаквано за мен.

Звъняха на личната ми треньорка да дойде ме награждава, не знам каква е причината. Този месец трябваше да получим заплати, но...", разказа 22-годишният Русев, който вече има четири континентални титли.

Хаосът в един от най-успешните ни спортове продължава вече дълги години. В края на януари Маджид заплаши да подаде оставка, след като 13 клуба внесоха подписка за отстраняването му. По-късно той размисли, а петима от членовете на Управителния съвет подадоха сигнал срещу него за финансови злоупотреби в Софийската районна прокуратура, КПКОНПИ и Министерството на младежта и спорта (ММС).