на живо

Шампионът във Ф1 сам се издаде за нарушения на пътя (ВИДЕО)

Макс Верстапен може да има сериозни неприятности с френските власти

Шампионът във Формула 1 Макс Верстапен сам се вкара в неприятности с полицията. Той публикува видео, в което извършва цели три нарушения на пътя накуп.

Пилотът на Ред Бул управлява своя Aston Martin за 2,8 милиона евро в тунел по време на лятната си ваканция. Във видеото, заснето от неговия спътник и приятел Марк кокс, 25-годишният Верстапен държи волана с една ръка, докато променя настройките на монитора.

Ясно се вижда, че скоростта на автомобила е 124 км/ч при разрешени 90/км ч на въпросния участък на магистрала А8 във Франция.

Освен това Макс носи слушалки с микрофон, което също е забранено в закона за движение по пътищата. За капак прави и друго нарушение - остава в лявата лента за движение.

Относно слушалките - всеки Aston Martin Valkyrie се доставя с "хеликоптерни шумопотискащи слушалки", тъй като звукът от двигателя може да "повреди" тъпанчетата на ушите. Очаква се реакцията на френските власти. Възможно е Генералната дирекция на националната жандармерия да започне разследване на видеоклипа.

Потребителите в социалните мрежи масово критикуват звездата. Някои от тях се възмущават, че той застрашава живота на останалите водачи на пътя.

От Aston Martin твърдят, че Valkyrie е най-близката кола до Формула 1, която може да се кара на пътя. Автомобилът може да достигне скорост от над 400 км/ч благодарение на мощния си 6,5-литров V12 двигател.

В момента Верстапен е лидер в класирането на пилотите за 2023 г. с 314 точки, след като спечели десет от първите 12 състезания за сезона. Той се завръща на пистата този уикенд за Гран при на Нидерландия.