на живо

Шампионско посрещане за грациите от ансамбъл девойки (ВИДЕО)

След трите медала на европейското в Баку

Шампионско посрещане за грациите от ансамбъл девойки, които спечелиха три медала на европейското първенство в Баку (Азербайджан) - сребро в многобоя и две златни отличия на отделните съчетания.

Момичетата бяха посрещнати шумно от свои близки и почитатели.

"Година и половина работихме с децата. Имахме нелесен път. Трудно изработихме съчетанията. Те са много рискови, както се видя на многобоя. Допуснахме грешка и останахме втори. Много се радваме, че на финалите успяхме да изиграем съчетанията и да вземем златните медали. Искаме да благодарим на федерацията и на г-жа Илиана Раева за цялата подкрепа, както психическа, така и за цялото осигуряване на момичетата и техния тренировъчен процес.", заяви пред bTV треньорката Кристина Илиева.

"Доволни сме. Децата са малки и неопитни. Въпреки многото работа, не може да се очакват чудеса. А те в крайна сметка направиха чудо - изиграха безгрешни съчетания... Сега им предстои първо световно първенство, до което има още месец и половина подготовка.", коментира другата половина от тандема, извел грациите до отличията - Жанина Иванова.