на живо

Щастлив и спокоен: Защо Уайлдър провали мач за 100 милиона

Трябва да си върна инстинкта на убиец, Джошуа не искаше да излезе срещу мен

Щастлив и спокоен: Защо Уайлдър провали мач за 100 милиона

Сензационната загуба на Дионтей Уайлдър от Джоузеф Паркър не само шокира фенове и експерти. С нелепото си представяне на ринга Бронзовия бомбардировач провали планирания за март догодина сблъсък с Антъни Джошуа, оценяван на 100 милиона паунда.

Американецът намери странно обяснение за поражението. "Трябва да си върна инстинкта на убиец. Прекалено спокоен съм, прекалено щастлив. Когато имам този хъс, никой няма шанс срещу мен. Ще стана двукратен световен шампион."

Уайлдър е категоричен, че въпреки загубата е по-добър боксьор от Паркър. "Не уцелвах точния момент заради липсата на активност през последните месеци. Разочарован съм, защото знам, че съм много по-добър боец от него. Нараних го няколко пъти, но не беше достатъчно. Той не направи нищо, никой от нас не направи нищо в действителност", допълни Дионтей.

Уайлдър все още се надява да излезе в двубой с Джошуа. "Неговият щаб не иска този мач. Видяхте ли колко щастлив беше Джошуа, когато загубих? Разсмях се, когато го видях. Той беше доволен, че няма да се бие с Уайлдър.

Имаше слух, че Джошуа ще се оттегли от бокса, ако аз бях спечелил. На 9 март мачът все още може да се проведе. Но те ще използват загубата ми, това е перфектен път за тях да се измъкнат."