на живо

"Шумахер щеше да бъде шеф на топ отбор"

Бяхме страхотни приятели и се забавлявахме чудесно, спомня си Джанкарло Фисикела

Михаел Шумахер със сигурност щеше да стане шеф на топ отбор във Формула 1. Мнението е на бившия му съперник на пистата Джанкарло Фисикела. 55-годишният легендарен пилот не е виждан публично повече от десетилетие, след като получи тежка мозъчна травма при ужасяващ инцидент на ски ваканция във Франция.

"Винаги ще съжалявам, че така и не станахме съотборници и кариерите ни се разминаваха - коментира Фисикела. - Михаел беше сред най-добрите за всички времена, той е историята на Формула 1. Понякога гледах клипове с неговата траектория. Това беше добра отправна точка за всички нас."

"Наистина е огромна чест, че се състезавах срещу него. Случваше се дори да споделяме подиума. Имам страхотни спомени. Жалко, че никога не карахме в един отбор", допълни 51-годишният италианец, минал през Джордан, Бенетон, Заубер и Рено.

Фисикела е категоричен, че Шуми е щял да направи блестяща кариера и като мениджър във Формула 1. "Той беше страхотен пилот и щеше да пренесе уменията си и на следващото ниво. Много е тъжно, че това няма как да се случи в неговото състояние. Иначе бяхме големи приятели извън пистата, често играехме футбол заедно. След тези благотворителни мачове излизахме на ресторант и се забавлявахме от сърце."

Наскоро бившият шеф на Мерцедес Ник Фрай разкри, че Шумахер получава най-добрите медицински грижи в човешката история. Той допълни, че няма да се изненада, ако германецът наистина седне на масата за вечеря или се вози в спортен автомобил, за да бъде стимулирана мозъчната му дейност.

Според последните информации Михаел може да присъства на сватбата на дъщеря си. 26-годишната Джина-Мария и приятелят й Иън Найсмит Бетке ще се оженят през лятото в луксозно семейно имение в Майорка.