на живо

Скандал: Олимпийски медалист яхна кон по еротичен бански (ВИДЕО)

Шейн Роуз може да бъде лишен от право да участва на олимпийските игри в Париж

Скандал: Олимпийски медалист яхна кон по еротичен бански (ВИДЕО)

Олимпийски медалист предизвика скандал, като яхна кон само по манкини - секси V-образен бански костюм, който обикновено се ползва за горещи партита и ергенски нощи. 50-годишният Шейн Роуз шокира посетителите на събитие в Австралия и в крайна сметка беше отстранен от организаторите.

Регламентът предвиждаше всички участници да носят рокли. Роуз обаче отиде твърде далеч. Той първо се появи с костюм на горила, след това се престори на персонаж от "Семейство Симпсън", а накрая изгря по ярко оранжево манкини в стил Борат.

Федерацията по конен спорт на Австралия беше принудена да се извини. Тя призова домакините да бъдат по-стриктни при контрола, а Роуз дори може да бъде лишен от право да представлява Австралия на игрите в Париж.

Шейн се оправда, че не е имал намерение да обижда никого. Той има сребърни медали в отборната дисциплина от Пекин 2008 и Токио 2022, а в Рио 2016 завоюва бронз.

"С малко късмет скоро всички ще се смеем на тази ситуация. Носих костюм, който можете да видите в тематичен парк или на плажа. Може би никой не е яздил кон с него, но... Мисля, че съм добър човек и правя много за спорта. Не смятам, че съм извършил нещо нередно."