на живо

Скъсали на шофьорски изпит младата звезда на Ф1

Оливър Берман имал проблем със светофарите

Reuters

Оливър Берман от "Ферари" може вече да звезда в света на високите скорости, да кара един от най-мощните болиди по пистите във Формула 1, да изпреварва, да захожда, да преценява маневрите си.

Само че това не важи пред изпитващите за шофьорска книжка. Британските медии разкриват, че 18-годишният Берман е бил скъсан на първия си шофьорски изпит. 

Според инструктора му по шофиране, той имал проблеми с реакцията на светофар. Берман получил отказ да получи книжка, тъй като тръгнал твърде бързо.

Пилотът на "Ферари" бил скъсан, докато карал болид във Формула 3 - през октомври 2022 г. След това сменил инструктора си.

"Кара курса на неговото БМВ. Чувствах се в безопасност, въпреки че нямах инструкторски педали. Преди това той ми каза, че са го скъсали. Нещо със светофара било. Май тръгнал по-рано, на жълто. Когато ми разказа, си казах "Да, бе!". Та той кара от дете. Искаше да се научи как да го прави и по улиците. Беше много любезен и ми зададе много правилни въпроси", разказва инструктора му Дейвид. 

Снимка: Reuters

Берман зае мястото на Карлос Сайнц, който се подложи на операция за премахване на апендицит, в болида на "Ферари" по време на Гран при на Саудитска Арабия. 18-годишният британец завърши на 7-а позиция.

Снимка: Reuters