на живо

"Скрит враг" на Тайсън проваля битката с Пол?

Двубоят в Тексас е насрочен за 20 юли

"Скрит враг" на Тайсън проваля битката с Пол?

Майк Тайсън може и да показва изумителна физическа форма в подготовката си за мача срещу Джейк Пол, нo провеждането на битката не е сигурно.

Двубоят е насрочен за 20 юли в Арлингтън, Тексас (САЩ), а на стадиона ще има около 80 000 зрители.

Бившият световен шампион при най-тежките обаче е с ишиас. Състоянието обикновено засяга между 30 и 50-годишни. Легендата е на 57 и от известно време се бори с ишиаса, чиито симптоми включват от леко изтръпване до остра и пареща болка в крака или хълбока, достигаща задната част на прасеца и стъпалото.

Болката е инвалидизираща. Тайсън на няколко пъти бе заснет да се придвижва с бастун, впоследствие и в количка, с което шокира феновете си.

"Ишиасът се обажда понякога. Когато го направи, не мога дори да говоря. Благодаря на Бог, че нямам други здравословни проблеми. В момента се чувствам страхотно. Моите близки също са здрави. Нека винаги да е така.", коментира Железния.

Тайсън не е единственият в света на бойните спортове, страдащ от ишиас. Звезди като Кейн Веласкес и Андерсон Силва се борят със заболяването. И макар да няма признаци, че болката се завръща, Тайсън полага неимоверни усилия да е в оптимална кондиция за мача с 30 години по-младия ютубър Пол.

За Майк това ще бъде първа битка от ноември 2020 г. насам, когато се качи на ринга срещу Рой Джоунс-младши. Последният професионален мач на Тайсън беше през 2005 г.

Железния има 50 победи от 58 мача в профи бокса. 44 от тях дойдоха с нокаут. Джейк Пол е с 9 успеха от 10 двубоя, като единственото му поражение бе срещу по-малкия брат на Тайсън Фюри - Томи.