на живо

Стефка Костадинова пред bTV: Цял свят призна Везенков! (ВИДЕО)

Плача и се радвам с нашите спортисти, поклон пред всички, признателната е великата лекоатлетка

Стефка Костадинова пред bTV: Цял свят призна Везенков! (ВИДЕО)
 

Грандамата на българския спорт Стефка Костадинова бе гост в "Тази сутрин" на Златимир Йочев.

Първите й думи в студиото бяха отправени към Александър Везенков, който бе избран за MVP на редовния сезон в Евролигата - постижение, сравнимо със "Златната топка" на Христо Стоичков, която Камата получи през 1994 г.

"Цял свят го призна! Саше, не се познаваме лично, но те поздравявам. Горда съм с теб, моето момче! поздрави на семейството и клуба ти Олимпиакос. След предаването ще се обадя на баща му. Искам лично да кажа, колко съм горда с успешните ни спортисти. Поклон пред техните успехи", започна Костадинова.

След това тя говори и за визитата на Томас Бах у нас. Президентът на МОК бе в София по случай 100-годишнината на Българския олимпийски комитет.

Снимка: Lap.bg

"Това е една 100-годишна олимпийска приказка. Много наситена седмица. Визитата на Бах продължи по-малко от 24 часа, но включваше доста събития. Срещна се с президента Румен Радев, с който говориха хубави неща. Президентът е много горд с всички спортисти и техните постижения.

Винаги се е говорело у нас за медали и те растат. Имаме 55 олимпийски титли и 230 медали от олимпийски игри. Това са най-ярките посланици на българщината. Тепърва ще има нови хора, които ще запишат имената си в световната спортна история и заради тях ще слушаме българския химн, ще сме горди и ще гледаме флага ни най-високо.

Благодаря на всички спортисти, треньори, деятели и ветерани, че ги има. Благодаря и на моя екип, хората в сянка - Белчо Горанов, проф. Изов от НСА, на Весела Лечева и държавата", не крие емоциите си Костадинова.

"Аз съм една от тях. Знам какво изпитват, как се готвят. Плача с тях, радвам се, коментирам... Мъча се да предам своя опит. Първо са републиканските първенства, после Балканиадите, европейски, световни... и идва короната - олимпиадата.