на живо

Стефка Костадинова за Париж: Малко сме, но качествени

Председателят на БОК се надява на успех за България на следващите олимпийски игри

Стефка Костадинова за Париж: Малко сме, но качествени

Председателят на Българския олимпийски комитет - Стефка Костадинова, заяви, че делегацията на страната ни за Игрите в Париж през лятата на 2024 г. може да бъде малка, но ще бъде съставена само от качествени атлети. 

В момента все още не е ясна крайната бройка на български атлети, тъй като предстоят турнири, които могат да донесат квоти в различните спортове. 

"В Токио имахме шест медала, само жени, от които три златни. Чухме цели три пъти българския химн. В Токио бяхме около 40 човека, сега се надявам да сме малко повечко. Но и с малко спортисти, те ще са много качествени. Пожелавам им от сърце олимпийска квота и техният Олимп да бъде в Париж", каза Костадинова.

"Всяка една покрита квота за България е успех. И след това започва по-тежкото. Ние сме малка държава с много кадърни хора и си заслужаваме да бъдем №1. Да бъдем горе, на Олимп. На всички колеги, които ще участват, им пожелавам да бъдат във върхова спортна форма, да имат голямо самочувствие и да не забравят, че България в спорта винаги е била №1. Стискам им палци", добави световната рекордьорка в скока на височина. 

Снимка: Lap.bg

Костадинова беше специален гост на събитие, сложило началото на сътрудничеството между Олимпийската фондация за бежанците (ОФБ) към МОК и Международния червен кръст. Основна цел на проекта е да подпомогне психичното здраве и психосоциалното благополучие на младите хора (между 10 и 24 години) чрез спорт.