на живо

Асен Блатечки и Калин Врачански демонстрираха бойни умения (ВИДЕО)

Стефка Костадинова си пожела олимпийски квоти за игрите в Париж

 

Председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова откри европейското клубно първенство по олимпийско таекуондо. Над 2000 състезатели ще участват в турнира, който се провежда в хотел "Маринела".

Снимка: https://www.taekwondo-bulgaria.org/

"За пореден път доказваме, че сме невероятни домакини. България се очертава като световен център на олимпийското таекуондо. Благодаря на Слави, че ме покани да бъда част от това мероприятие. Много съм щастлива, че съм тук, а и самата аз съм много силна жена и да съм в компанията на такива мъже и жени, за мен е чест и гордост. Стискам палци и им пожелавам успех. Дано спечелят олимпийски квоти за игрите в Париж следващото лято.

Пожелавам си догодина да чуем българския химн във френската столица. Само да са живи и здрави. Те доста дълго се подготвят, дано няма контузии и да си вярват", каза в краткото си приветствие световната рекордьорка в скока на височина.

Президентът на родната централа Слави Бинев връчи на Костадинова специален плакет, а на актьорите Асен Блатечки и Калин Врачански почетни медали от световното първенство за кадети, на което България беше домакин през миналата година. Те, от своя страна, демонстрираха качества си в бойните изкуства, тъй като двамата са минали през школите по карате и таекуондо.

Това е последното състезание преди световното първенство и европейските олимпийски игри и всички дойдоха, за да трупат точки и да повишат ранкинга си. Не очаквахме 2 000 души. Това първенство е по-силно от световното. Всеки медал трябва да бъде таксуван като световно първенство, а не като европейско. Аз очаквам, ако нищо не се случи лошо, мисля, че можем да вземем между 3 и 4 квоти”, заяви Бинев.

Официални гости на церемонията бяха още заместник-министърът на младежта и спорта Петър Георгиев, доайенът на бойните спортове - генерал Чавдар Чернев, почетният председател на ETU и легенда на бойните изкуства - Гранд Мастър Парк Су Нам и др.

Световното първенство в Баку ще се проведе от 29 май до 6 юни.