на живо

Стоян Копривленски: Галавечер на GLORY у нас е плод на много труд (ВИДЕО)

Битките на 7 октомври (събота) - 21:00 ч., пряко по RING и btvsport.bg

Стоян Копривленски: Галавечер на GLORY у нас е плод на много труд (ВИДЕО)
 

Трескава подготовка за българския кикбоксьор Стоян Копривленски за галавечерта GLORY 89. Събитието е в Бургас следващата събота от 21:00 ч. и ще се излъчва в ефира на RING, както и тук - na btvsport.bg.

Копривленски беше гост в предаването "120 минути", където сподели как е убедил организаторите да проведат GLORY 89 в родния му град.

"Не е някаква случайност, а плод на много труд. Аз съм вече 6 години в GLORY. Плод е на много победи, на добри отношения, създадено доверие между мен, моя екип и организацията. Направихме предложение да заповядат в България и те проявиха интерес."

В Бургас родната звезда в леката категория ще се изправи срещу Сорин Калинюк (Румъния), а в подгряващите срещи по-малкият му брат - Мартин, който е балкански шампион по кикбокс, ще мери сили с опитния Константин Михайлов.

"За да се докажеш в този спорт, трябва да подтискаш егото си. Трябва да пребориш вътрешното аз, което те кара да мислиш, че си нещо голямо, а всъщност има още много накъде да растеш. Трябва да си дисциплиниран, това е най-важното според мен.", заяви Стоян.

"Живея от години в Нидерландия, която е трамплин за моята кариера. Държавата е доста добре структурирана. Харесва ми от гледна точка на това, че имам изключително много спаринг партньори. Отлична школа е, в която мога да се развивам като боец.

"От гледна точка на среда - ми липсва България. Ние сме балканци, а те са Западна Европа и имат малко по-различен манталитет. Тук се чувствам много по-добре, но знам, че ако искам да постигам големи успехи, трябва да съм там."

"Аз подражавах на брат ми и на много други бойци. Това ми носеше един стимул да тренирам.", сподели Мартин.