на живо

Стоян Копривленски пред bTV: Смятам да поставя България на картата на кикбокса!

Бургазлията с последни приготовления преди битката за титлата в лека категория срещу Тижани Безтати

Стоян Копривленски пред bTV: Смятам да поставя България на картата на кикбокса!

Единственият българин в най-престижната кикбокс верига в света - Glory – Стоян Копривленски, е готов за една от най-важните срещи в своята кариера.

Тази вечер в Нидерландия българинът ще участва в галавечер, където в спор за титлата в лека категория ще застане очи в очи с Тижани Безтати. Това ще бъде трети сблъсък между двамата кикбоксьори, като до момента са си разменили по един успех. Последната среща помежду им завърши със загуба на българина, но това няма да повлияе днес, категоричен е Стоян:

Снимка: Instagram

„Мисля, че той няма някакво предимство, защото аз съм надградил много от последния ни мач, който беше преди 4 години. Особено в техническа гледна точка, кондиционна и ментална. Така че съм напълно готов да покажа, че съм най-добрият.“

В кариерата си в Glory Копривленски има 6 победи и 4 загуби, като два от успехите му са с нокаут:

„Беше много дълъг път. Не стана от раз да се изправя за титлата. Вече 6 години съм в тази организация. Виждате през колко възходи и падения, победи и загуби преминах, за да стигна до тая битка. Да се надяваме, че сега с малко късмет и Божия помощ – ще вземем титлата“, категоричен е българинът.

Личности като Дан Колов вдъхновяват Копривленски, затова и боецът ни цитира негов цитат часове преди ключовия сблъсък: „Помагат ми, защото си спомням историята на България. За това колко силен народ сме. Че трябва да имаме по-голямо самочувствие. Просто не сме свикнали на много големи успехи на световно ниво и затова сякаш нямаме такова самочувствие. Но трябва да имаме“, категоричен е бургаският кикбоксьор.

Снимка: Facebook

В залата се очаква сериозна българска подкрепа= „Усещам много голяма подкрепа. Даже знам за много хора, които са дошли да ме подкрепят – от София, от Бургас, от Варна, както и от много други наши градове. И много българи в чужбина. Залата ще е пълна с български знамена.“

Двубоят със залог – световната титла в лека категория между Копривленски – Безтати, е тази вечер след 21:30 българско време.