на живо

Таекуондистите тренират с двукратен световен шампион (ВИДЕО)

Той е първият със злато за две различни страни

Таекуондистите тренират с двукратен световен шампион (ВИДЕО)

Двукратен световен шампион се включи в подготовката на националния отбор по таекуондо! 4 месеца след спечеленото второ злато, иранецът със сръбски паспорт Мехди Кодабакши тренира под наставленията на своя сънародник Фарзад Золхадри.

"Познавам Фарзад от времето, когато бяхме деца. Бяхме съотборници и съквартиранти. Мога да кажа, че той е като мой брат от различна майка.", заяви Кодабакши пред bTV.

Снимка: ISCA News

"Щастлив съм, че двукратен световен шампион присъства на нашия лагер и ни помага. Присъствието му е привилегия за нас.", сподели Золхадри.

Кодабакши е първият световен шампион за 2 различни страни в таекуондото. Освен с родния си Иран, той триумфира и представяйки Сърбия.

"Напуснах страната си, за да отида в Сърбия, защото съпругата ми е местна. Избрах да се състезавам под сръбски флаг. Това се случи заради любовта.", каза Кодабакши.

Снимка: bTV

Мехди тренира в Павел Баня за предстоящите турнири и борбата за олимпийски квоти в европейските игри в Краков през юни.

"Когато пристигнах тук и започнах тренировки с отбора, бях изненадан. Всички те са млади и много мотивирани. Опитват се с цялото си сърце и това ми харесва. Отборът е дисциплиниран и работи фантастично. С такъв труд и подкрепата на федерацията вярвам, че ще постигнат отлични резултати и съм сигурен, че хората в страната ще слушат доста за таекуондото в бъдеще.", допълни шампионът.

"Той е един от, смея да твърдя, най-добрите въобще таекуондисти на планетата. Много техничен и с доста опит. Наистина има какво да се открадне от него.", коментира националът Митко Джорджев.

Следващото състезание пред българските таекуондисти е Bulgaria Open, стартиращо в петък.