на живо

Тайсън Фюри скърби за кралицата и мълчи за Антъни Джошуа

Циганския крал отново е активен в социалните мрежи

Тайсън Фюри наруши мълчанието си в социалните мрежи, за да отдаде почит на кралица Елизабет ІІ преди погребението й в понеделник. Циганския крал обаче запази мълчание относно евентуалния си сблъсък на ринга с Антъни Джошуа. Мачът, очакван с огромно нетърпение, е предвиден за края на годината във Великобритания.

По-рано този месец Фюри предизвика Джошуа, а мениджърският екип на Антъни разкри, че всички условия по договора вече са уточнени. След това обаче Тайсън преустанови активността си в социалните мрежи. А сега използва профила си в Instagram, за да обясни защо. 

"Хей, хора, днес е погребението на кралицата. През последните 10 дни не публикувах нищо в знак на траур и уважение. Честно казано, през това време не се интересувах от нищо друго. Надявам се погребението да мине добре. Съб,олезнования на цялото семейство, нека тя почива в мир".

И макар че не Фюри не обелва и дума за двубоя с Джошуа, неговият промоутър Франк Уорън потвърди, че вече е изпратил договора на отсрещната страна. Смята се, че Антъни се е съгласил хонорарът да бъде разделен 60:40 в полза на съперника му. Обсъжданата дата е 3 декември, а фаворит за домакин е стадионът в Кардиф.

Фюри не се е качвал на ринга от април, когато победи Дилиън Уайт с нокаут в шестия рунд на "Уембли". След това шампионът обяви намерението си да се оттегли от бокса, но в крайна сметка размисли.

Междувременно Джошуа загуби и реванша срещу Олександър Усик. Евентуалната му среща с Фюри ще му предостави още една възможност да спечели титлата за трети път.