на живо

Търсят таланти за "Нощ на звездите" до 20 април

В момента имаме над 200 подадени молби, каза Енчо Керязов

Фондация "Енчо Керязов" ще удължи срока за набиране на кандидатури на деца - таланти за 12-ото издание на церемонията „Нощ на звездите“, която тази година ще се проведе на 26 август в Античния театър в Пловдив. bTV е медиен партньор.

"До 20-и този месец ще бъде удължен срокът за приемане на кандидатури на децата- таланти. В момента имаме над 200 подадени молби. Отделно получаваме много обаждания, телефон и писма с въпроси във връзка с кандидатстването.

Затова решихме да дадем и по голям срок, за да може всички младежи и деца, които са постигнали резултати за предходната година да участват в тази кампания", сподели световноизвестният цирков артист Енчо Керязов за БНР.

"Много голяма конкуренция има в категория „Спорт“. Тази година имаме нещо ново - за първи път е подадена кандидатура на младеж, който се занимава с ветроходство.

Изключително радостен съм, че тази година имаме и младеж, който е постигнал световен рекорд в брейка. Това е спорт включен в програмата на Игрите в Париж 2024. Вярвам, че България ще се представи достойно на този форум.

Имате още доста време за подготовка, така че се надяваме да имаме и там резултати в този нов за олимпийската програма спорт", допълни заместник кметът в ресор "Култура, спорт, младежки дейности, туризъм и връзки с обществеността“ в община Ямбол.