на живо

Татусите на Антъни Джошуа: Лъв, Африка, мъдрост

Кои са дълбоките и лични послания върху тялото на шампиона

Антъни Джошуа със сигурност е оставил белези върху много от своите съперници на ринга. В същото време бившият шампион в тежка категория има впечатляваща лична колекция от татуировки върху собственото си тяло. Всяка от тях носи дълбоко и силно послание за британския боксьор. 

Спомен за златото

На почетно място върху долната част на врата му има лъв - емблемата на британския олимпийски отбор. Джошуа представяше родината си на игрите в Лондон 2012 и грабна златния медал при най-тежките. Във финала срещу италианеца Роберто Камареле той изоставаше с 3 точки преди последния рунд, но прояви желязна воля и спечели.

"Това е много повече от златен медал. Това е житейски опит и съм горд, че го нося на врата си", коментира тогава щастливият Антъни.

В търсене на мъдрост

Джошуа непрекъснато търси усъвършенстване - на и извън ринга. Затова и държи думата МЪДРОСТ близо до сърцето... и до рамото си. Шестте букви (WISDOM) му напомнят, че всеки ден може да учи от другите. "Винаги търся мъдрост и знание."

Африканските корени

Под думата МЪДРОСТ е очертанието на Африка. Континентът има огромно влияние върху живота на боксьора. Майка му Йета Одусаня идва от Нигерия, докато неговият прадядо по бащина линия се смята за един от най-великите хора в град Сагаму.

"Научих повече за историята на моето семейство и в крайна сметка си направих татуировка на Африка. Мисля, че мога да говоря с всеки - съчетавам различен произход, култури и религии. Това е благословия, която ме оформи като човек."

Средният пръст

През 2019 г. Ей Джей татуира средния пръст на лявата си ръка, за да прикрие наранявания, натрупани през кариерата му. Той се довери на студиото Southgate SG Tattoo в Северен Лондон, където собственикът Виктор Цихану използва един от белезите по гениален начин, за да изобрази глава на лъв и гора.