на живо

Тежка аркада и 15 шева: Отлагат Усик - Фюри

Дългоочакваният сблъсък ще бъде насрочен за лятото

Тежка аркада и 15 шева: Отлагат Усик - Фюри

Дългоочакваният обединителният мач за всички световни титли по бокс в тежка категория между Олександър Усик и Тайсън Фюри се отлага за пореден път. Двубоят трябваше да се проведе на 17 февруари в Рияд, но вероятно ще се проведе чак през лятото.

Причината - Циганския крал е получил тежка аркада, след като е ударил главата си в тази на спаринг партньор. Британецът е имал нужда от 15 шева и ще има нужда от няколко месеца, за да се възстанови.

"Абсолютно съм съсипан, след като се подготвях за този двубой толкова дълго и бях в чудесна форма. Чувствам се зле заради всички замесени в това огромно събитие и ще работя усърдно за новата дата. Мога само да се извиня на всички - моя екип, екипа на Усик, боксьорите в подгряващите мачове, партньорите и феновете, както и на нашите домакини и мои приятели в Саудитска Арабия."

Очаква се новата дата за двубоя да е през юни или юли. Усик и Фюри трябваше да излъчат първият абсолютен световен шампион в тежка категория след Ленъкс Люис през 1999 г.

Усик държи три от световните титли - на Световната боксова асоциация (WBA), Световната боксова организация (WBO) и Международната боксова федерация (IBF). Фюри е шампион на Световния боксов съвет (WBC).

Двамата водеха преговори месеци наред, като в един момент обявиха, че сделката е пропаднала. През септември те все пак подписаха договор, след като приеха предложението от Саудитска Арабия.

Усик все пак може да има мач на 17 февруари, а от екипа му търсят нов съперник. Вариант пред украинеца е двубой с Филип Хъргович, който е задължителен претендент за титлата на IBF.