на живо

Тихомир Иванов пред bTV: Уверен съм, отново знам защо съм в сектора (ВИДЕО)

Ивет Лалова направи много за мен, разкрива атлетът

Тихомир Иванов пред bTV: Уверен съм, отново знам защо съм в сектора (ВИДЕО)
 

След три години, изпълнени с множество промени, Тихомир Иванов отново е устремен към силно представяне на голямо състезание. Той получи правото да се състезава на олимийските игри в Париж.

В специално интервю за bTV състезателят в скока на височина не скри щастието си, че ще участва на най-големия спортен форум за трети път.

"Честно казано, никога не съм си представял, че ще стигна за трети път до олимпийски игри и че изобщо ще се изградя като спортист, който ще се бори на такова високо ниво", откровен е Тихомир. Той разкри, че годините след игрите в Токио са били много трудни, изпълнени с промени и усилен труд.

"Промених всичко – треньор, скок, начин на тренировки. Когато избрах да работя с Георги Помашки, беше абсолютен риск. Вече 15 години бях в екип с Георги Гетов. Чувствах, че имам нужда от промяна. Не защото нямаме резултати, напротив – имахме и това се виждаше. Просто чувствах, че ако не направя тази промяна, може да съжалявам цял живот. И сега съм сигурен, че това, което правим на тренировка, ще се случи и на състезание. Може би в Париж ще е подходящият момент", споделя Иванов.

Той не пропусна да отличи Ивет Лалова, която е с основна заслуга за прогреса му. Бившата спринтьорка е лицензиран NLP Coach и помага на редица атлети в психологически аспект.

"Тя направи изключително много за мен за кратко време. Помогна ми да извадим на показ онзи Тихомир, който е в сектора и знае защо е там. Той се беше изгубил някъде в последните години".

Повече за промените, целите и уроците, които е научил от спорта, ще разберете във видеото.