на живо

Торта и цветя за втората в Европа (ВИДЕО)

Валентина Георгиева ще атакува медалите в Париж с усложнени прескоци

Торта и цветя за втората в Европа (ВИДЕО)

Валентина Георгиева ще атакува медалите на игрите в Париж с усложнени прескоци. Най-добрата ни състезателка по спортна гимнастика и нейният треньор Филип Янев бяха посрещнати с цветя и торта от родния й клуб Левски-Спартак след успеха на европейското първенство. Валентина донесе първи медал за България на прескок от шампионат на Стария континент от 32 години насам, след като завоюва сребро в Римини.

"Направих този прескок, на който се контузих на европейското. Той ме докара до сребърния медал, но също така ми взе златния, защото на финала направих по-голяма крачка. Много съм доволна обаче, че прескока го изкарах на твърдо, че вдигнах ръка на него. Почувствах тази състезателна тръпка и малкия страх, след като знам какво се е случило последно."

67 хилядни разделиха Валентина от златото на еврошампионата в Италия.

"Мислех, че тя заслужава златото. Беше й отнето златото на европейското първенство от френската състезателка, но в нашия спорт се случват тези неща. Искам просто да й пожелая да е здрава и в Париж отново да я видим на стълбичката - заяви президентът на федерацията Красимир Дунев. - Реално има шансове да си усложни прескока. Всичко зависи от нейното здравословно състояние."

В края на май Валентина ще участва на Световна купа във Варна, където тази година ще има състезатели от 37 държави.