на живо

Трайчо Боксьора - от районното в "Люлин" до Джошуа - Усик

Българин подгрява сблъсъка за световните титли

Броени дни остават до реванша между Олександър Усик и Антъни Джошуа за световните титли в тежката категория на бокса. Преди тях обаче на ринга в Саудитска Арабия ще се качи българин! Директно от районното в столичния кв. "Люлин" там излиза Трайчо Георгиев.

За Трайчо Боксьора този спорт е удоволствие. Той работи на две места и тренира, когато може. И така до преди седмица, когато получава огромна възможност в кариерата си - да участва в най-значимата боксова вечер за годината.

"Моят треньор - Аспарух Георгиев, ми обяснява "Трайчо, ще трябва да подгряваш Усик - Джошуа", което аз помислих, че е майтап.", споделя боксьорът.

Статистиката на Трайчо е ужасяваща - три мача и три тежки загуби. Поканен е в Саудитска Арабия, за да се бие с дебютанта Рашид Беласа – милиардерски син със зоологическа градина в дома си и колекция от луксозни автомобили.

"Работих в един ресторант, като охранител, след това в строителството - общ работник.", разказва българинът.

За треньора Аспарух Георгиев притеснението преди мача идва от неприятностите на Трайчо със закона. Счупил носа на свой съсед и сега трябва да дава обяснение в полицията: "Ще разберем още днес, тъкмо да има време да реагираме - ако го заключат, да го изкараме поне за мача, пък после ще го върнем."

Както и да завърши мачът в събота – Трайчо ще е сбъднал една своя мечта – да се докосне до най-великите в бокса.