на живо

Трайчо Боксьора пред bTV: До една-две години може да поиграя и с Мейуедър!

Биткаджията от "Люлин" е готов и да даде реванш на Youtube звездата от Джеда

Трайчо Георгиев, известен като Боксьора, натрупа увереност след втората си победа на професионалния ринг и вярва, че до една-две години ще бъде готов за мач с великия Флойд Мейуедър. Това сподели биткаджията от столичния кв. "Люлин" в специално интервю пред bTV.

Междувременно Трайчо се надява на нов двубой с милиардерския син и Youtube звезда Рашид Беласа, когото победи в мач, подгряващ галавечерта на Олександър Усик - Антъни Джошуа в Джеда (Саудитска Арабия) в края на месец август. Боксьора разкри, че този успех е променил живота му, позволявайки да обръща повече внимание на тренировките.

"Вече не работя на две места, а на едно. Гледам да се отдавам повече на тренировките. Моята съпруга започна работа, за да ме подкрепи - за тренировки, а и финансово, за да може да се съюзим и поне някой от нас да си сбъдне мечтите."

Боксьора видя съдба и намеса на Бог в това да се изправи срещу жандармерист след завръщането си от Джеда. Той отлетя за Саудитска Арабия благодарение на служителите в районното управление на "Люлин", които се смилиха над него. Тогава Георгиев бе счупил носа на свой съсед.

"Много специална победа днес, пак благодарение на моя треньор Аспарух Георгиев. Тренирам много усилено. Постепенно започват да се раздвижват нещата. Бях казал, че този мач ще е много различен спрямо предишния, защото сега съм по-спокоен, нямаме такива заплахи, нямаме притеснения. Затова се постарах да играя по-добре.", заяви Трайчо и посвети успеха на дъщеря си Габриела, която навършва 9 години днес.

Тази вечер Трайчо направи препратка към саудитското си приключение - излезе на ринга с арабска роба.

"Все още не знам кога ще е следващият ми мач. Не бързам. Както всеки един боксьор - искам да скачам на по-високо ниво. Мога да предизвикам и Флойд Мейуедър, но не знам дали съм готов. В рамките на една-две години, ако сме живи и здрави дотогава, може и с него да поиграя. Нямам страх. Който и да излезе на ринга, аз съм готов!"

"Не знам дали ще е нокаут срещу Мейуедър, защото той е един от най-великите боксьори. Единственият, който го е бил, е уникалният Серафим Тодоров - легендата на бокса в България. Едва ли ще мога с нокаут, но всичко е съдба."

"Готов съм да дам реванш на Беласа, даже в неговата държава. Колкото и да се приготвя, и Антъни Джошуа да го тренира, аз нямам никакво притеснение. Само искам до мен да са моите близки, треньорът Аспарух Георгиев и да имам подкрепата на всички наши сънародници. Ние сме си в една държава, не се делим на българи, цигани и турци. Ако иска реванш, аз съм готов!", каза още Трайчо.

Гостуването на Георгиев в епизод 30 на нашия подкаст "За спорта без клишета", с водещ Петър Бакърджиев, можете да намерите тук: