на живо

Трайчо Боксьора се завръща там, където му счупиха ребро (ВИДЕО)

Излиза за трета победа на професионалния ринг

Трайчо Боксьора се завръща там, където му счупиха ребро (ВИДЕО)

Трайчо Георгиев се завръща на ринга! Боксьора от Люлин, както е по-известен той, си уреди нов мач в Дъблин.

На 9 февруари българинът ще опита да заличи неприятните спомени от последната си битка в ирландската столица - в началото на април миналата година, когато загуби от местния любимец Сийнън Кели и си тръгна със счупено ребро след само два рунда.

"Винаги е имало загуби. Както Мохамед Али, така и Майк Тайсън. И моята загуба, която е била, изобщо не съжалявам.", заяви Трайчо пред нашата камера.

Сега предизвикателството пред Боксьора се казва Глен Бърн, за когото това ще бъде едва втори мач. Той дебютира на 3 ноември - с успех по точки над друг ирландец - Алън Уайт.

Георгиев има 2 победи и 6 загуби в професионалния бокс. Последният му мач - срещу италианеца Тициано Барилоти в края на 2023 г., завърши с поражение. До него обаче се стигна не заради превъзходство на съперника, а след травма в ръката, получена от Трайчо още във втория рунд.

Мачът беше част от програмата на боксова гала в Рим. 31-годишният Трайчо не беше участвал в двубой от края на юли, когато отстъпи пред Дилян Лазаров в Свети Влас.

Той се надява на нов сблъсък като този с милиардерския син и Youtube звезда Рашид Беласа, когото победи в мач, подгряващ галавечерта на Олександър Усик - Антъни Джошуа в Джеда (Саудитска Арабия) в края на месец август миналата година.

Георгиев отлетя за Саудитска Арабия благодарение на служителите в районното управление на столичния кв. "Люлин", които се смилиха над него. Тогава Георгиев беше счупил носа на свой съсед.

"За България и за жената! Тоя ако не го биеш, спирай с бокса!". Припомнете си във видеото как треньорът му Аспарух Георгиев мотивира Боксьора за историческата победа в Саудитска Арабия.