на живо

Тройната световна шампионка Лора Христова: С много работа мечтите се сбъдват

Биатлонистката се цели в олимпийски медал, черпи вдъхновение от съотборниците си

Тройната световна шампионка Лора Христова: С много работа мечтите се сбъдват

Още по-силен сезон си пожелава тройната световна шампионка в летния биатлон Лора Христова. Освен историческите титли, тя завоюва сребро и бронз на европейския шампионат за девойки в Латвия.

"Вярвах, че сезонът ще завърши положително. Винаги съм оптимистично настроена и вярвам, че мечтите се сбъдват. С тези резултати искам да покажа, че ако човек работите усилено и вярва в мечтите си, всичко е възможно.

Моята рецепта за успех е да се усъвършенствам във всяка сфера на живота и да работя веки ден се повече. Семейството винаги е било зад мен, както и приятелите ми. Нямаше как да се справя без треньорите, съотборниците си и помощта на федерацията, спонсорите и министерството на спорта", каза Христова пред bTV.

Тя се чувства изключително щастлива от новия етап в живота си – студентка е в Националната спортна академия. Надява се ученето и спортът да вървят ръка за ръка.

"Развълнувана съм за предстоящите състезания. Имам опит и при жените, но гледам да съм умерена с емоциите си, защото знам, че има още дълъг път, окато мога да очаквам резултати и там. Искам още по-силен сезон", призна Лора.

За вдъхновението да тренира и за разликата в летния и зимния биатлон – вижте във видеото.