на живо

Тук е, но и го няма: Какво е състоянието на Михаел Шумахер?

Еди Джордан споделя информация за срещата си със сина на легендата

Михаел Шумахер едновременно е тук, но и го няма. Едно от изключително редките разкрития за състоянието на легендарния пилот дойде от дългогодишния му приятел във Формула 1 - Еди Хърн.

Именно 74-годишният Еди даде път на Шуми към върха, като му осигури дебют за тима си Джордан в Гран при на Белгия през 1991 г. По-късно Михаел счупи всички рекорди, като спечели 7 титли и общо 91 старта в болидите на Бенетон и Ферари.

54-годишният велик шампион остава скрит от обществото след ужасяващото му падане на ски през 2013 г. Той е с тежка черепно-мозъчна травма и се намира в медикаментозна кома. Състоянието му е обвито в мистерия, а семейството му стриктно ограничава списъка с посетителите.

Дори самият Еди Джордан не получи разрешение да види стария си приятел, но черпи информация от сина му Мик. "Трогнат съм, че младежът потърси контакт с мен. Знам, че не му е никак лесно - баща му не може да е част от семейството. Той е там, но и го няма", разказа Джордан.

"Емоциите ми към Михаел са много силни. Дадох му шанс да пробие във Формула 1. Любовта ми към него ще трае, докато дишам".

Съпругата на Шумахер - Корина, предпочита лечението му да се провежда в семейното имение в Женева. А сред редките му посетители е бившият шеф на Ферари Жан Тод.

Тагове:

@