на живо

В бащината прегръдка след 9 месеца на фронта (ВИДЕО)

Украинската гимнастичка Виктория Оноприеко не сдържа сълзите си

 

Една от най-добрите украински гимнастички - Виктория Оноприеко, прегърна баща си за първи път от 9 месеца. Той се завърна от фронта, а грацията не сдържа сълзите си.

"Щастлива съм, че отново сме заедно! Тези 9 месеца не бяха лесни. Завръщането ти ми донесе огромна радост и е сбъдната мечта!"

"Моят татко, моята опора, моят пример и вдъхновение да се боря за важното в живота. Твоята сила и отдаденост ме мотивират. Обичам те безкрайно!", написа Оноприенко в социалната мрежа "Инстаграм".

"Вярвам, че съвсем скоро ще можем да се наслаждаваме на всеки миг заедно под мирното небе! Слава на Украйна и нейните герой!"

Войната, която Русия води в Украйна, почерни семейството на 19-годишната грация. През юни миналата година тя загуби брат си, а в началото на тази в битка с окупаторите загина и чичо ѝ.

Семейната трагедия обаче не попречи на Оноприенко да запише най-силната си спортна година. През месец май тя стана първата украинка с европейско злато от 2005 г. насам, след като триумфира на обръч в Баку (Азербайджан).

В края на миналия месец грацията донесе на страната си и бронз на бухалки от световното първенство във Валенсия (Испания).