на живо

В търсене на щастието: Пилот се отказа от Ф1, за да стане диджей

Оказах се ненужен, а хората ме гледаха със съжаление, споделя Хайме Алгерсуари

Кариерата на Хайме Алгерсуари във Формула 1 продължи само три години. Испанският пилот се отказа от бляскавия свят на падока едва на 21.

Той караше за Торо Росо - един от двата отбора, собственост на "Ред Бул". Към онзи момент Хайме се превърна в най-младия дебютант в историята на спорта. Той стана част от Формула 1 още като тийнейджър, след като спечели британската Формула 3 през 2008 г. През 2011 г. обаче Алгерсуари се оказа ненужен, въпреки че записа солиден сезон и спечели доста точки.

"Така и не се съвзех от този удар. Смятам, че не бях щастлив като пилот от Формула 1", споделя испанецът пред "Марка". "Не понасях факта, че много хора ме гледаха със съжаление. Да, можех да намеря начин да остана или да опитам да се преборя за мястото си. Но нямах желание".

Сега Алгерсуари притежава собствено звукозаписно студио в Барселона и е добре известен в Испания като диджей със сценичното име Squire.

"Не съм спрял да гледам стартовете. Дори сега ги следя още по-внимателно, защото имаме двама испанци в решетката. Но нито един пилот не е на нивото на Макс Верстапен."