на живо

"Вече не съм щастлив": Скиор сложи край на кариерата си на 23

Лукас Бротен е в конфликт с федерацията на Норвегия

 

Норвежкият скиор Лукас Бротен обяви, че прекратява кариерата си на едва 23-годишна възраст. Той го стори по време на пресконференция, при това ден преди началото на сезона в Световната купа по ски алпийски дисциплини. Норвежецът заяви, че не е бил щастлив в последните шест месеца.

Състезанията започват този уикенд с гигантските слаломи в Зьолден.

"Слагам край на кариерата си. Казах на моите съотборници вчера", заяви Бротен.

Норвежецът е на 23 години, а през миналия сезон спечели кристалния глобус в слалома. Той има пет победи (3 слалома и 2 гигантски слалома) и 12 подиума в Световната купа в общо 69 старта.

Не е тайна, че Бротен е в конфликт с федерацията на Норвегия. Той се задълбочи наскоро след фотосесия в социалните мрежи с марка, която е била неразрешена. Според скиора централата се е отнасяла изключително неуважително към спортистите.

"Няма нищо по-хубаво от усещането да се спуснеш, да пресечеш финалната линия, да реализираш труда си през целия живот и да споделиш този момент с всички фенове, които са се появили и просто са ти крещели с цялата си енергия и любов", каза още той.

"И за мен в крайна сметка спортът е забавление. И това, което се опитвах да направя, откакто дойдох на това място, беше да правя шоу и се гордея с шоуто, което успях да направя."