на живо

Второ сребро за България на олимпийския фестивал в Италия

Андреа Коцинова и Тервел Замфиров със страхотен резултат

Второ сребро за България на олимпийския фестивал в Италия

Втори сребърен медал спечелиха младите български лъвчета в зимните спортове на олимпийския европейски фестивал в Италия.

Този път Тервел Замфиров и Андреа Коцинова грабнаха среброто в отборната микс надпревара на паралелния гигантски слалом в сноуборда.

Още в първия си старт за деня нашите отвяха на 1/8-финала Чехия с 1.21 сек. След това на полуфинала отстраниха много силния тандем на Италия с 0.57 сек. и на полуфинала триумфираха над Украйна с 1.21 сек.

В изключително оспорвания финал само 1 стотна от секундата даде преднина на първия тим на Чехия.

Вторият ни отбор в състав Петър Гергьовски и Йорданка Андонова отпадна на 1/8-финал в дуел с Германия II.

Така сноубордът донесе второ сребро за България, след като вчера Гергьовски се нареди втори в индивидуалния старт на същата дисциплина.

"Имаме втори сребърен медал от Европейския Младежки Олимпийски Фестивал! След невероятния успех на Петър Гергьовски вчера, днес в отборния старт в алпийския сноуборд, отново България грабна сребърното отличие! Поздравления за възпитаничката на СК "Блейд" - Андреа Коцинова и Тервел Замфиров, за страхотния резултат в паралелния гигантски слалом! Съревноваваха се достойно!

Поздравления към треньорите Виктор Жеков, Анатоли Замфиров и целият екип на Българска Федерация Ски, ММС, БОК!

Гордеем се с вашето постижение и Ви пожелаваме още много успехи!", написа във Facebook най-добрата ни сноубордистка в историята Александра Жекова.

На 1000 метра в шорттрека Соня Стоянова и Асен Гюров преодоляха сериите, но в 1/4-финалите се класираха пети и не продължиха напред. Аделина Чанчева и Николас Тосков отпаднаха в сериите.

В биатлона, в спринта на 7.5 км Георги Наумов се нареди 47-и с 6 грешки, а Веселин Белчински е 66-и с 8.

В спринтовото ски-бягане на 7.5 км свободен стил Дани Чолаков е 60-и.