на живо

"За моето дете!": Ангел Русев и силата да бъдеш баща (ВИДЕО)

Трикратният европейски шампион не е виждал сина си два месеца

"За моето дете!": Ангел Русев и силата да бъдеш баща (ВИДЕО)

Животът му се разделя на две големи глави: Преди и След. Между тях е едно съкровище с името Алдин. И нова роля за щангиста Ангел Русев – да бъде баща.

"Не ми беше толкова интересен животът. Не ми бяха станали интересни успехите, защото нямаше за какво да се боря. Докато не се появи детето, за което трябва да се боря. Имам семейство. Това ме кара да се чувствам добре, да тренирам и да успявам заради тях", признава Ангел Русев.

16 април 2023 г. Един от най-сърцатите български щангисти става европейски шампион за трети път. Секунди след триумфа – тежкоатлетът вдига победоносно ръце и изрича паметното: "За моето дете!" – едномесечния тогава Алдин.

Година по-късно, но този път в София, Русев е устремен към четвърто злато, но отново ще му липсва малкият Алдин.

Лагерната обстановка и тежките тренировки далеч от дома обаче не оставят време за любимите хора, които не е виждал от два месеца.

"Ония ден за първи път каза "тата" и тогава вече се почувствах...не знам как. Не мога да го опиша с думи, защото е най-хубавото да го чуеш "тати". Всека сутрин се събуждам с "Добро утро" от съпругата ми Симона, която ми праща снимка с моето дете. Той е усмихнат, играе си с нещо и така ми продължава целият ден – със снимки или с видео разговор", признава Русев.

Дни преди своето участие на шампионата на Стария континент, който ще бъде излъчен пряко по RING и онлайн на сайта www.btvsport.bg, Ангел получи една специална изненада – видео със своя син. Сълзите на шампиона не могат да бъдат спрени. Сълзите на един баща, който вдига тонове желязо в името на своето дете.

Не пропускайте надпреварата на Ангел Русев в категория до 55 килограма на европейското първенство във вторник, 13 февруари, от 14:00 пряко по RING и онлайн на www.btvsport.bg.