на живо

"Жена ми получи удар, детето трябва да се оперира. Снукърът ще почака"

Една от звездите зад масата трябва да подреди приоритетите си

Кайрън Уилсън може да не е Рони О'Съливан, но феновете на снукъра няма как да не забележат, че в последно време... липсва. 

След като през миналата година спечели Европейския мастърс и участва на два полуфинала, през сезон 2023/2024 Уилсън или пропуска част от турнирите, или не е в познатата добра форма. 

За жалост причината е лична. И много тежка. 

32-годишният англичанин трябва да се грижи за семейството си, което преминава през труден период. И затова е занемарил тренировките.

Съпругата му Софи е отключила епилепсия и не може да шофира. Синът му Бейли пък се подготвя за сериозна операция на носа, счупен по време на нелеп инцидент в училище.

"Беше тежка година. Доста неща се случиха на семейството ми, така че снукърът трябваше да остане на заден план. Не е като да съм искал така да стане. Жена ми трябваше да се прости с шофьорската си книжка заради епилепсията. Тя се обостри, тъй като Байли боледуваше често. Стресът ѝ докара и лек удар", започва тежкия си разказ Уилсън.

"Байли трябва да претърпи операция на скулите и носа. Насрочена е за май месец. Пострада в училище. Тичал е и се е забил в дървена ограда с лицето напред. Постоянно сме по болниците заради това. Но той е добре, силен е. Аз пък трябва да съм нонстоп на разположение. Почти не ми остава време да тренирам. Не мога и да пътувам много. Но това е част от живота ми като родител, нали?", добавя снукър играчът.

Най-доброто представяне на Уилсън през настоящия сезон е полуфиналът на Германския мастърс. Той загуби мача си срещу Джъд Тръмп.

"Бях тръгнал по своя си професионален път. Преди не исках да се оплаквам, да говоря за нещата вкъщи. Премълчавах тези проблеми. Но пък преди дни говорих с жена ми. Знаете ли колко внимателно може да ме критикува тя?! Мисля, че е добре да се говори за проблемите извън спорта. За последно разказах за инцидента с Байли и получих много подкрепа. Това доста ми помогна", разкрива той.