на живо

Епизод 4: Финал за историята (ВИДЕО)

Защо този мач беше по-различен от миналогодишния?

Епизод 4: Финал за историята (ВИДЕО)
 

За втори път отразявам финала на втория по сила европейски клубен турнир: Лига Европа. Преди две години в Севиля, Франкфурт триумфира срещу Рейнджърс. Битката освен на терена, беше и по трибуните. Феновете на двата отбора са известни със своя буен и емоционален нрав.

Сега? Сега беше различното!

В деня на финала, от рано сутринта, феновете на двата отбора загряваха за предстоящия мач. Голяма част от тях бяха дошли само за сблъска за трофея - затова и песните започнаха от рано-рано. Червени и сини, италианци и германци сега ми демонстрираха една друга страна на футбола - как заедно могат да празнуват и преживяват емоциите покрай своите отбори. Романтично звучи, но е истина.

Дъблин прие сблъсъка за трофея между Аталанта и Байер Леверкузен. Определено германският отбор влезе като фаворит в двубоя. Та, кой записва 51 поредни мача за загуба? Никой друг! Само Байер до този момент!

Снимка: Миряна Мирочник

Кой можеше да го спре? Аталанта? "Богинята", която се класира за първи път в 116-годишната си история за европейски финала?

Да, точно Аталанта! И как го направи само!

Снимка: Миряна Мирочник

Отборът на Джан Пиеро Гасперини показа най-доброто точно на финала в Лига Европа и то толкова убедително. Много отбори не успяха, но ето че италианците го направиха в правилния момент.

Снимка: Миряна Мирочник